Zoek binnen de website

Guido Vergouwen is partner bij Lindenbaum. Hij heeft uitgebreide ervaring met (internationale) ondernemings- en M&A-gerelateerde geschillen, waarbij zijn voornaamste focus ligt op geschillen tussen aandeelhouders, familiebedrijven, afgebroken onderhandelingen en overnamegeschillen.

Voor zijn komst naar Lindenbaum was Guido partner bij een vooraanstaand Nederlands advocatenkantoor. Als ervaren M&A-onderhandelaar met meer dan 10 jaar ervaring verschoof hij zijn focus naar overnamegeschillen en afgebroken onderhandelingen als co-hoofd van het destijds nieuw opgerichte gespecialiseerde procesrechtteam van het kantoor.

Als ondernemingsrechtadvocaat heeft Guido de afgelopen 14 jaar een breed scala aan aandeelhouders, families en bedrijven vertegenwoordigd in de rechtbank, en heeft hij opgetreden als trusted advisor van raden van toezicht. Guido wordt zowel nationaal als internationaal erkend om zijn responsiviteit, strategisch inzicht en presentatie in de rechtszaal.

Sinds 2010 doceert Guido ondernemingsrecht aan de Nyenrode Universiteit. Hij publiceert regelmatig in een van de belangrijkste jurisprudentiebladen en is mede-auteur van het boek “Garanties in de Rechtspraktijk”. Guido is bestuurslid van de pauselijke stichting ACN International en is voorzitter van de Nederlandse tak van die stichting.


Voorbeelden van geselecteerde zaken

Vertegenwoordigde een Hongaars handelsbedrijf in een turbo spoedappèl bij het gerechtshof Amsterdam, waarbij binnen enkele dagen een nadelig vonnis werd vernietigd.

Vertegenwoordigde de Amerikaanse Upper Deck Group in internationale geschillen, resulterend in een positief vonnis en verschillende schikkingen, zowel in de VS als in Europa.

Vertegenwoordigde een internationale groep gashandelbedrijven in internationale ICC-arbitrage, resulterend in een schadevergoeding van 20 miljoen euro.

Assisteerde diverse Nederlandse cliënten (waaronder een ziekenhuis, universiteit en een internationaal energiebedrijf) in en na forensisch onderzoek, resulterend schadeverhaal voor onder meer winstderving.

Coördineerde gerechtelijke procedures in acht Europese landen voor een internationale groep cliënten in complexe rechterlijke- en verhaalsprocedures.

Vertegenwoordigde een belangrijke aandeelhouder van een bouwbedrijf in een procedure bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam.

Vertegenwoordigde een beursgenoteerd bouwbedrijf in een kort geding over afgebroken onderhandelingen tegen een groep supermarkten.

Vertegenwoordigde een accountants- en belastingadvieskantoor tegen beroepsaansprakelijkheidsclaims, resulterend in de afwijzing van een claim van 10 miljoen euro.

Vertegenwoordigde de raad van bestuur van een accountantskantoor in de Centurion-aansprakelijkheidszaak (collectieve actie van investeerders).


Guido Vergouwen heeft de volgende rechtsgebieden geregistreerd in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten: Ondernemingsrecht.

Op basis van deze registratie is hij verplicht om per kalenderjaar tien opleidingspunten te behalen in elk geregistreerd hoofdrechtsgebied conform de normen die zijn vastgesteld door de Nederlandse Orde van Advocaten.