Zoek binnen de website

Stefan Tuinenga is een van de oprichters van het kantoor. Hij heeft meer dan vijftien jaar antitrust litigation ervaring. Zijn primaire focus is op internationale antitrust litigation en collectieve acties.

Voordat hij met Lindenbaum begon was Stefan een van de oprichters van het Nederlandse kantoor van een ander internationaal plaintiff-kantoor. Daarvoor werkte hij voor een groot ‘first tier’ defence kantoor in Amsterdam, waar hij betrokken was bij veel van de grootste antitrust litigation-zaken in Europa. Hij heeft ook de Fair Trade Authority van Curaçao helpen oprichten, waar hij onder meer directeur was. Stefan heeft verder als in-house legal counsel gewerkt voor een grote luchtvaartmaatschappij, waar hij verantwoordelijk was voor wereldwijde mededingings- en anti-bribery compliance.

Stefan publiceert regelmatig artikelen over de ontwikkelingen in het mededingingsrecht en litigation in tijdschriften zoals de Journal of European Competition Law & Practice, de Markt & Mededinging en Mededingingsrecht in de Praktijk. Stefan is een non-governmental advisor voor Curaçao in het International Competition Network.


Voorbeelden van geselecteerde zaken

Represented a foundation in an abuse of dominance claim on behalf of European consumers against a major technology company, with a damages claim of almost EUR 5 billion.

Represented the Take Back Your Privacy Foundation in a class action claim against TikTok for infringement of privacy rights of Dutch children.

Represented eight multinational companies in cartel damages claims against truck manufacturers.

Represented four utility companies in a cartel damages claim involving the worldwide power cables cartel.

Represented corporate clients in pursuing a cartel damages claim in connection with a cardboard and paper cartel.

Represented a multinational airline in the air cargo follow-on civil damages cases.

Representing the Fair Trade Authority of Curaçao (FTAC) in their first-ever competition law fine case.

Represented corporate clients in multiple competition law investigations by the European Commission and the Dutch competition authority, including in the air cargo, telecommunications, insulated glass, flour, and retail food packaging sector, as well as in internal investigations.

Represented immunity and leniency applicants in various cartel investigations and led discussions with authorities concerning access to documents and confidentiality.


Stefan Tuinenga heeft de volgende primaire (en secondaire) rechtspraktijken geregistreerd in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten:

– Litigation (Burgerlijk procesrecht, subrechtsgebied litigation)

– Competition law (Economisch ordeningsrecht, subrechtsgebied mededingingsrecht)

Met deze registratie is hij verplicht om tien punten per kalenderjaar te verkrijgen in ieder primair rechtsgebied, volgens de standaarden van de Nederlandse Orde.