Zoek binnen de website

home / expertise /

Collectieve acties

Wij hebben eisers en gedaagden vertegenwoordigd in meer dan vijftien grote collectieve acties. Onze advocaten hebben ervaring met vertegenwoordiging van partijen in Nederlandse collectieve acties (WAMCA) en collectieve schikkingen (WCAM) zaken, alswel massaschade-acties gebaseerd op cessie of lastgeving.

Voorbeelden van geselecteerde zakens

Vertegenwoordiging van een stichting in een WAMCA-actie namens Nederlandse kinderen tegen een groot social mediabedrijf.

Vertegenwoordiging van een stichting in een misbruik van machtspositie-zaak namens Europese consumenten tegen een groot technologiebedrijf, met een schadeclaim van bijna EUR 5 miljard.

Vertegenwoordiging van verscheidene bedrijven in collectieve actievorderingen, resulterend in een positief arrest van de Hoge Raad.

Vertegenwoordiging van de voorzitter van de Raad van Commissarissen van een beursgenoteerd bedrijf tegen verschillende collectieve acties, leidend tot het oordeel dat de cliënt niet aansprakelijk was.

Vertegenwoordiging van een bedrijf tegen verschillende collectieve acties inzake vermeende schendingen van het consumentenrecht.

Maak kennis met onze collectieve acties experts

Meer expertise van Lindenbaum