Zoek binnen de website

home / news & insights /

Amsterdam, 1 september 2023

Lindenbaum versterkt zich met Guido Vergouwen per 1 september 2023

By Damiën Berkhout

Lindenbaum breidt haar praktijk uit met de komst van Guido Vergouwen als partner. Vergouwen zal zijn tijd verdelen tussen het Amsterdamse kantoor en een nieuw kantoor in Eindhoven, dat hij voor Lindenbaum opent. Lindenbaum is gespecialiseerd in complexe ondernemings- en commerciële geschillen, met als verdere specialisatie het vertegenwoordigen van eisers in collectieve acties en civiele mededingingsrechtelijke claims.

Guido Vergouwen verlaat AKD, waar hij partner was en voorheen leiding gaf als co-head van de litigation afdeling. Vergouwen wordt nationaal en internationaal erkend als expert op het gebied van corporate litigation. Hij is gespecialiseerd in overnamegeschillen, aandeelhoudersgeschillen, internationale arbitrage, handelsgeschillen en procederen bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam. Vergouwen was onder meer betrokken bij de zaak van Italia Ukraine Gas tegen Naftogaz en coördineerde rechtszaken in acht Europese landen, met als resultaat een succesvol miljoenverhaal voor Italia Ukraine Gas.

Guido Vergouwen: “Ik ben erg verheugd mij aan te sluiten bij Lindenbaum. Het kantoor staat garant voor excellente geschillenbeslechting en ik kijk ernaar uit om ervoor te zorgen dat onze cliënten de best mogelijke resultaten behalen.

De komst van Vergouwen past binnen de strategie van Lindenbaum om haar corporate litigation praktijk uit te breiden. Managing partner van Lindenbaum Damiën Berkhout zegt: “Wij zijn zeer blij dat Guido kantoor komt versterken. Hij is een doorgewinterde onderhandelaar en eersteklas procesadvocaat. Hij zal een sleutelrol kunnen spelen in de verdere uitbouw van de corporate en commercial litigation praktijk van kantoor.

Lindenbaum opent een tweede kantoor in Eindhoven en verwacht dit jaar verdere groei van haar praktijk en het team.

Guido Vergouwen
Guido Vergouwen
Damiën Berkhout

Damiën Berkhout

Partner, dispute resolution expert

Contact

Meer publicaties

Lindenbaum welcomes Sophie van Everdingen

2 mei 2024 - Insights

Lindenbaum is pleased to announce that Sophie van Everdingen has joined the firm as of 1 May 2024. Sophie joins the firm as Counsel. She has extensive experience in commercial disputes. This with a focus on antitrust damages cases and cross-border litigation.

Lees meer

Recent developments in antitrust litigation

25 april 2024 - Insights

Lindenbaum covered the significant recent developments in cartel litigation in the Netherlands in an article for Global Legal Insights.

Lees meer

Legal 500: Lindenbaum a leading firm

30 maart 2024 - News

We are proud to share that Lindenbaum has been ranked in the Legal 500 as one of the leading firms in the Netherlands in the EMEA 2024 rankings. The firm has been ranked in the "Dispute resolution: class actions category", and is noted as a “firm to watch” in the "Dispute Resolution: Commercial Litigation" and "EU and Competition categories".

Lees meer